Friday, 27 November 2015

Zaman matriks paling ohsem

Assalamualaikum.

Entah ke berapa puluh juta kali seorang fariha merindui sangat sangat zaman matriks beliau. Kenapa eh dalam banyak banyak zaman belajaq, zaman matriks lah yang paling ohsem kan. Kan? Dia punya tahap ohsem tu macam nak masuk balik zaman tu tapi tak nak ada exam haha, boleh pulak macam tu.

Selalunya kalau tetiba rindu zaman matriks, iols akan scroll gallery tengok gambaq gambaq, mostly banyak gambaq yang hilang gara-gara format laptop lepas tu tak ada back up. Hoii sedih tau dak. Sambil tengok gambaq, bukak lagu Kolej Matrikulasi Kedah. Ya Allah lagi lagi lah bertambah rindu tu.


Kolej Matrikulasi Kedah,
Perjuangkan bangsa bermaruah,
Jati diri hadapi saingan,
Kualiti menjana kecemerlangan

Sains teknologi menjadi sandaran,
Berilmu bermaklumat dan berwawasan,

* terus rasa nak menyanyi tapi lupa lirik


Tak rugi jugaklah bila buat entry pasal kehidupan kat matriks dulu, sekarang bila rindu boleh baca balik entry tersebut. Zaman matriks ni kan adalah zaman yang mematangkan seseorang especially me. You will learn to be more more more independent. Jadikan hang lebih yakin, lebih berani nak bercakap depan orang, nak present dalam kelas, dalam kuliah (tapi sekarang pun sebenarnya still not good in presentation)

Seriously masa sekolah dulu, ya Allah dia punya cuak nak present tu taktau nak habaq macam mana. Takut tu memang lah, lagi satu masalah malu nak cakap depan orang ramai. So bila masuk matriks ni belajaq macam mana nak kawal segala emosi supaya bila present tu nampaklah yakin sikit. SIKITLAH.


Kmk yang disayangi, dicintai dan dirindui selalu, you are the best!

28/11/15
11.02 am

No comments:

Post a Comment